Met gemak energie besparen!

Bespaar Lokaal helpt huiseigenaren, gemeenten en bedrijven energie te besparen. Maak hiernaast een keuze om te lezen wat u kunt doen.

Bespaar Lokaal

Winkel voor duurzaam wonen geopend in Zoetermeer

Winkel voor duurzaam wonen geopend in Zoetermeer

Op 20 mei heeft wethouder Robin Paalvast (Duurzaam & Groen) de winkel Reimarkt Zoetermeer geopend. In de winkel kunnen Zoetermeerse huiseigenaren simpel en snel advies krijgen over energiebesparende maatregelen aan hun huis. Huiseigenaren krijgen informatie over wat de mogelijkheden zijn, wat het kost en wat het oplevert. Reimarkt adviseert ook over hoe dit het beste betaald of gefinancierd kan worden en welke subsidies van toepassing zijn.

24 mei 2017

Gas, Brei er een eind aan!

Gas, Brei er een eind aan!

De Tweede Kamer moet met spoed werk maken van de overstap van gas naar duurzame verwarming in huizen en gebouwen om een einde te kunnen breien aan de gaswinning. Samen met Milieudefensie, de Woonbond, Greenpeace, FNV-Noord, Groninger Bodembeweging, Natuur & Milieu, en energieleverancier Greenchoice overhandigden de Natuur en Milieufederaties vandaag een zes-punten actielijst aan de Tweede Kamer.

16 mei 2017

Denk mee over een breder aanbod voor duurzaam woningonderhoud

Denk mee over een breder aanbod voor duurzaam woningonderhoud

De 9 gemeenten van de regio Haaglanden/Den Haag organiseren donderdagmiddag 18 mei van 13.30 tot 17.30 uur een bedrijvenbijeenkomst voor installateurs, bouwbedrijven, adviseurs en intermediairs zoals de regionale energielokketten. De locatie is het mooie landgoed Te Werve in Rijswijk. Doel van de bijeenkomst is een actueel overzicht krijgen van de regionale ontwikkelingen, elkaar en elkaars werkwijze leren kennen en, bij een klik, komen tot een vervolgafspraak voor mogelijke samenwerking.

10 mei 2017

Meer nieuws

partners: