Huiseigenaren

Met gemak energie besparen!

Comfortabel wonen en elke maand flink besparen op uw energierekening. Lijkt u dat ideaal? Bespaar Lokaal helpt u graag bij het nemen van energiebesparende maatregelen.

Gevel- en spouwmuurisolatie

Via de gevel van uw woning kan veel warmte verloren gaan. 

Door de gevel(s) van uw huis te isoleren, vermindert u de kans op vochtproblemen en zijn de buitenmuren weer zo goed als nieuw. Uw huis wordt een stuk comfortabeler. Bovendien slaat de verwarming dan minder vaak aan en daalt het gasverbruik.

U isoleert de gevel door isolatiemateriaal te laten plaatsen tegen de buitenmuur. Over het isolatiemateriaal komt dan een afwerking, zoals bijvoorbeeld pleister. Isolatie aan de buitenzijde is de meest energiebesparende, maar ook duurste vorm van gevelisolatie. Dat komt omdat het een arbeidsintensieve klus is, met hoge materiaalkosten.

Een andere manier om de gevel te isoleren is spouwmuurisolatie. Door de ruimte (spouw) tussen de binnenmuur en de buitenmuur te isoleren, gaat er minder warmte verloren en wordt uw woning comfortabeler. Het isoleren gebeurt door isolerend materiaal via boorgaten in de buitenmuur van de spouw te spuiten. Het is belangrijk om dit altijd uit te laten voeren door een gecertificeerd spouwmuurisolatiebedrijf. Het isoleren zorgt er ook voor dat de gevel geluid beter weert: door het dichten van de kieren en naden komt er minder geluid naar binnen. Zelfs in de zomer heeft u voordeel van deze maatregel: door de isolatie blijft de temperatuur binnen beter op peil, waardoor het minder snel warm wordt in huis. Natuurlijk is het wel belangrijk dat u uw woning goed blijft ventileren, om zo vochtophoping te voorkomen.

partners: