Huiseigenaren

Met gemak energie besparen!

Comfortabel wonen en elke maand flink besparen op uw energierekening. Lijkt u dat ideaal? Bespaar Lokaal helpt u graag bij het nemen van energiebesparende maatregelen.

Isoleren van het dak

Als uw woning een ongeïsoleerd dak heeft, gaat er via het dak veel warmte verloren. 

De verwarming moet dan meer gas verbruiken om de woning warm te houden. Een gemiddeld rijtjeshuis zonder dakisolatie stookt jaarlijks ongeveer 780 m3 gas extra.

Door het dak te isoleren en kieren en naden te dichten, verliest u minder warmte. Dat maakt uw woning ook nog eens een stuk comfortabeler. Hoeveel geld u precies bespaart met isolatie, hangt af van het soort isolatiemateriaal dat u kiest, hoe hard u stookt in huis en de specifieke kenmerken van uw woning.

Er zijn verschillende manieren om een dak te isoleren. U kunt kiezen uit diverse materialen en technieken. Soms is het nodig om de buitenzijde van een dak aan te pakken, in andere gevallen levert het isoleren van de binnenkant het beste resultaat op. Wat de meest effectieve manier is, hangt af van uw woning: heeft deze een plat dak of een schuin dak? Gaat het om een nieuw dak op een aanbouw, of moet een bestaand dak geïsoleerd worden? Als uw dak is geïsoleerd, is het belangrijk dat u uw woning goed blijft ventileren. Zo voorkomt u vochtophoping en blijft het leefklimaat in uw huis gezond.

partners: