Huiseigenaren

Met gemak energie besparen!

Comfortabel wonen en elke maand flink besparen op uw energierekening. Lijkt u dat ideaal? Bespaar Lokaal helpt u graag bij het nemen van energiebesparende maatregelen.

Verwarming

CV-ketels

Er zijn drie typen CV-ketels, onderverdeeld naar rendement. Het hangt van uw huis af welke optie voor u het meest geschikt is.

  1. De conventionele CV-ketel heeft een rendement van 70 tot 80% procent. Dat wil zeggen dat 20 tot 30% van de gebruikte energie via de schoorsteen verloren gaat. Dat zorgt voor extra stookkosten.
  2. De VR-ketel (verbeterd rendement) met een rendement tussen 75 en 85 %.
  3. De HR-ketel met een rendement van honderd tot 107 procent. Dit is de meest energiezuinige optie.

Radiatorfolie

Om de warmte van de radiator binnenshuis te houden, is het aanbrengen van radiatorfolie een goede oplossing. Bij radiatoren gaat veel van de afgegeven warmte vaak nog verloren via de buitenmuren.

Radiatorfolie kan eenvoudig zelf worden aangebracht. Er bestaan twee soorten radiatorfolies:

  1. Radiatorfolies die op de achterliggende muur worden aangebracht. Hierdoor wordt de warmtestraling van de radiator gereflecteerd.
  2. Radiatorfolies die achterop de radiator zelf moeten worden geplakt. Deze folies reduceren de warmtestraling naar de buitenmuur vaak beter. Een ander voordeel is dat deze folies minder goed zichtbaar zijn. 

Warmtepompen

Naast het verwarmen van de woning en zorgen voor warm stromend water door de CV-ketel is het mogelijk om het warm stromend water en de verwarming te laten verzorgen door een warmtepomp. Een warmtepomp heeft het beste rendement wanneer de woning goed geisoleerd is. Een warmtepomp werkt met laag temperatuur verwarming vaak via de vloerverwarming. 

Er zijn verschillende soorten warmtepompen:

  1. Lucht-water warmtepompen: Een lucht-water warmtepomp haalt de warmte uit de buitenlucht en zet deze om in warm water voor zowel de verwarming als ook het warm stromend water.
  2. Water-water warmtepompen: een water-water warmtepomp haalt de warmte uit de bodem  en zet deze om in warm water voor zowel de verwarming als ook het warm stromend water. 
  3. Hybride warmtepomp: een hybride warmtepomp kan samen met de CV-ketel worden gebruikt. Door inzet van de hybride warmtepomp kan een grote besparing worden bereikt.

Vraag uw aanbieder om meer informatie en de mogelijkheden van de warmtepomp in uw woning.

partners: