Met gemak energie besparen!

Bespaar Lokaal helpt huiseigenaren, gemeenten en bedrijven energie te besparen. Maak hiernaast een keuze om te lezen wat u kunt doen.

Nieuws

Heropening SEEH voor eigenaar én bewoner

Heropening SEEH voor eigenaar én bewoner

Op 15 augustus 2019 is de gewijzigde SEEH gepubliceerd in de Staatscourant. De subsidieregeling voor eigenaar én bewoners is vanaf 15 augustus heropent en de VvE's mogen er langer gebruik van maken.

28 augustus 2019

Provincies volop aan de slag met praktische invulling Klimaatakkoord

Provincies volop aan de slag met praktische invulling Klimaatakkoord

Provincies gaan volop aan de slag met het vergroten van de kennis bij hun inwoners over de mogelijkheden tot verduurzaming. Acht van de elf provincies die inmiddels een coalitieakkoord hebben, hebben hier concrete plannen voor. Nog twee provincies benoemen het belang van communicatie.

1 augustus 2019

Subsidie energiebesparing eigen huis weer open

Subsidie energiebesparing eigen huis weer open

Na een tijdelijke stop gaat de Subsidieregeling energiebesparing eigen huis (SEEH) weer open voor eigenaar én bewoner. De SEEH bestaat ook voor Verenigingen van Eigenaren (VvE's), woonverenigingen en -coöperaties.

11 juli 2019

Woningdossier.nl en de Energielabelatlas.nl niet langer beschikbaar.

Woningdossier.nl en de Energielabelatlas.nl niet langer beschikbaar.

Het Woningdossier.nl en de Energielabelatlas.nl zijn niet langer beschikbaar.

21 mei 2019

Woonlastenneutraliteit

Woonlastenneutraliteit

Het Ontwerp Klimaatakkoord is door het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL) doorgerekend. Eén van de belangrijke onderwerpen is de ‘Woonlastenneutraliteit’ voor de bewoner. Dit zal het uitgangspunt blijven. PBL heeft berekend dat dit bereikt kan worden door:

25 maart 2019

VVE's kunnen nu nog profiteren van subsidie energiebesparing

VVE's kunnen nu nog profiteren van subsidie energiebesparing

Verenigingen van Eigenaren (VVE's) kunnen alleen dit jaar nog subsidie aanvragen voor energiebesparing en verduurzaming van hun gebouw. Bij gebouwen ouder dan 15 jaar loont het om maatregelen te nemen voor energiebesparing en verduurzaming.

20 juni 2018

Woningcorporaties halen energiedoel niet

Woningcorporaties halen energiedoel niet

Woningcorporaties slagen er niet in om voldoende woningen energiezuinig te maken. Vijf jaar geleden spraken zij met elkaar af dat al hun woningen in 2020 gemiddeld energielabel B moeten hebben. Die doelstelling halen ze volgens de onderzoekers pas in 2030. Dat schrijft financieel adviseur Finance Ideas in een onderzoeksrapport, gemaakt in opdracht van branchevereniging voor woningcorporaties Aedes.

26 juni 2017

We besparen veel te weinig energie

We besparen veel te weinig energie

Nederland moet extra inzetten op energiebesparing. Het energieverbruik is zo hoog, dat alle nieuwe windmolens en zonnepanelen nog tekortschieten om het energieverbruik voldoende groen te maken.

6 juni 2017

Winkel voor duurzaam wonen geopend in Zoetermeer

Winkel voor duurzaam wonen geopend in Zoetermeer

Op 20 mei heeft wethouder Robin Paalvast (Duurzaam & Groen) de winkel Reimarkt Zoetermeer geopend. In de winkel kunnen Zoetermeerse huiseigenaren simpel en snel advies krijgen over energiebesparende maatregelen aan hun huis. Huiseigenaren krijgen informatie over wat de mogelijkheden zijn, wat het kost en wat het oplevert. Reimarkt adviseert ook over hoe dit het beste betaald of gefinancierd kan worden en welke subsidies van toepassing zijn.

24 mei 2017

Gas, Brei er een eind aan!

Gas, Brei er een eind aan!

De Tweede Kamer moet met spoed werk maken van de overstap van gas naar duurzame verwarming in huizen en gebouwen om een einde te kunnen breien aan de gaswinning. Samen met Milieudefensie, de Woonbond, Greenpeace, FNV-Noord, Groninger Bodembeweging, Natuur & Milieu, en energieleverancier Greenchoice overhandigden de Natuur en Milieufederaties vandaag een zes-punten actielijst aan de Tweede Kamer.

16 mei 2017

Denk mee over een breder aanbod voor duurzaam woningonderhoud

Denk mee over een breder aanbod voor duurzaam woningonderhoud

De 9 gemeenten van de regio Haaglanden/Den Haag organiseren donderdagmiddag 18 mei van 13.30 tot 17.30 uur een bedrijvenbijeenkomst voor installateurs, bouwbedrijven, adviseurs en intermediairs zoals de regionale energielokketten. De locatie is het mooie landgoed Te Werve in Rijswijk. Doel van de bijeenkomst is een actueel overzicht krijgen van de regionale ontwikkelingen, elkaar en elkaars werkwijze leren kennen en, bij een klik, komen tot een vervolgafspraak voor mogelijke samenwerking.

10 mei 2017

Steeds meer verzet tegen verhuurdersheffing

Steeds meer verzet tegen verhuurdersheffing

Een grote verzameling maatschappelijke organisaties spreekt zich vandaag uit tegen de verhuurderheffing, de heffing oplopend tot 2 miljard euro die sociale verhuurders moeten betalen aan het Rijk. De FNV, Milieudefensie, ouderenorganisatie KBO PCOB en tal van andere organisaties hebben zich bij deze oproep van de Woonbond aangesloten. In een gezamenlijk manifest roepen zij het volgende kabinet op deze belasting af te schaffen.

28 februari 2017

Ervaren hoe een duurzaam huis woont

Ervaren hoe een duurzaam huis woont

Er is een grote hoeveelheid digitale informatie over duurzaam wonen te vinden maar hoe woont het nu? Steeds meer mensen ontdekken de Nationale Duurzame Huizen Route en gaan op pad om bij anderen thuis hun ervaringen te horen. Op zaterdag 5 en 12 november 2016 is het weer zover. In heel Nederland stellen huiseigenaren van duurzame woningen hun huis open en vertellen hoe het woont in een duurzaam huis. Het inschrijven is van start gegaan en een aantal huizen is al volgeboekt. Voor het vierde jaar op rij is er een grote toename van het aantal woningen. Dagelijks melden mensen hun huis aan, inmiddels staat de teller op 630 woningen.

31 oktober 2016

Duurzaam wonen in Den Haag

Duurzaam wonen in Den Haag

Ook Den Haag werkt hard aan duurzaamheid en energiebesparing. Via het programma ‘Werken aan duurzaam woningonderhoud’, streeft de stad naar kwaliteitswoningen met energielabel B of hoger. Goed onderhouden woningen trekken volgens de gemeente ook toekomstige bewoners van de stad aan. Energieplein20 interviewde Anneke van der Ent van de gemeente Den Haag.

26 oktober 2016

Campagne om eigen huis zuiniger te maken van start

Campagne om eigen huis zuiniger te maken van start

Energie besparen doe je nu. Dat is het motto van een campagne om huiseigenaren te stimuleren hun dak, vloer, gevel, spouwmuur of ramen te isoleren. Veel mensen hebben geen idee wat isolatie kost, en 60 tot 70% schat te laag in wat het oplevert. Uit een enquête blijkt dat de helft van de ondervraagden wel (zeer) geïnteresseerd is in energiebesparende maatregelen. Energiebesparing scheelt in de stookkosten, levert meer comfort in huis op en is goed voor het milieu. Ruim 70% vindt het (zeer) belangrijk dat de overheid energiebesparing stimuleert. Veel mensen (71%) kennen de verschillende mogelijkheden. Slechts een kwart weet dat er subsidie bestaat voor energiebesparende maatregelen.

17 oktober 2016

Ervaringen delen tijdens de Nationale Duurzame Huizen Route

Ervaringen delen tijdens de Nationale Duurzame Huizen Route

Op zaterdag 5 en 12 november 2016 openen honderden mensen in Nederland hun duurzame deuren. Tijdens deze vierde editie van de Nationale Duurzame Huizen Route gaan in het hele land huiseigenaren op pad om duurzame woningen te bekijken en ideeën op te doen. Gastvrije huiseigenaren vertellen het verhaal hoe zij hun huis duurzamer hebben gemaakt.

11 oktober 2016

Energie besparen op wijkniveau in Leiden

Energie besparen op wijkniveau in Leiden

Leidse wijkambassadeuren gaan bewoners van de stad in hun eigen buurt helpen met het verduurzamen van de eigen woning. Dat maakt onderdeel uit van de gemeentelijke duurzaamheidsagenda die moet leiden tot een vermindering van het energiegebruik van 1,5 procent. Dat komt neer op 3300 woningen. Het streven is om per jaar een kwart hiervan te verduurzamen.

3 oktober 2016

Rapport biedt scherp beeld HCA energietransitie

Rapport biedt scherp beeld HCA energietransitie

Het onlangs verschenen rapport ‘Kwalitatieve impact van het Energieakkoord op de werkgelegenheid’ geeft volgens in– en externe betrokkenen concrete handvatten om de Human Capital Agenda (HCA) van de Topsector Energie tot een succes te maken.

25 augustus 2016

Asbestdak blijft liggen door kostendrempel

Asbestdak blijft liggen door kostendrempel

Rond de 15 miljoen vierkante meter asbestdak op woningen en schuurtjes moet voor 2024 vervangen worden. Ruim de helft van de Nederlanders komt niet in actie vanwege de verwachte kosten. Dit blijkt uit onderzoek van Milieu Centraal, uitgevoerd door onderzoeksbureau GfK. Milieu Centraal adviseert om een schuurtje met asbestdak meteen aan te pakken en geld opzij te zetten voor een dak met veel vierkante meters.

4 augustus 2016

Actueel nieuws | Nieuwsarchief

partners: