Met gemak energie besparen!

Bespaar Lokaal helpt huiseigenaren, gemeenten en bedrijven energie te besparen. Maak hiernaast een keuze om te lezen wat u kunt doen.

Asbestdak blijft liggen door kostendrempel

Asbestdak blijft liggen door kostendrempel

04/08/2016 - Rond de 15 miljoen vierkante meter asbestdak op woningen en schuurtjes moet voor 2024 vervangen worden. Ruim de helft van de Nederlanders komt niet in actie vanwege de verwachte kosten. Dit blijkt uit onderzoek van Milieu Centraal, uitgevoerd door onderzoeksbureau GfK. Milieu Centraal adviseert om een schuurtje met asbestdak meteen aan te pakken en geld opzij te zetten voor een dak met veel vierkante meters.

Rond de 15 miljoen vierkante meter asbestdak op woningen en schuurtjes moet voor 2024 vervangen worden. Ruim de helft van de Nederlanders komt niet in actie vanwege de verwachte kosten. Dit blijkt uit onderzoek van Milieu Centraal, uitgevoerd door onderzoeksbureau GfK. Milieu Centraal adviseert om een schuurtje met asbestdak meteen aan te pakken en geld opzij te zetten voor een dak met veel vierkante meters.

Zo’n 40% van de Nederlanders schat de kosten voor asbestsanering verkeerd in. Zo denkt 56% van de Nederlanders dat een sloopmelding geld kost, terwijl dit een gratis eerste stap is. Bij het inschatten van het bedrag voor het verwijderen en vervangen heeft 1 op de 10 het helemaal mis. Sommigen denken onterecht dat asbest vervangen gratis is. Hoeveel het exact kost hangt onder meer af van het aantal vierkante meter en de kwaliteit van het dak en of je kiest om je dak meteen te isoleren.

Lees het volledige bericht op de website van Milieu Centraal >>

Actueel nieuws | Nieuwsarchief

partners: