Met gemak energie besparen!

Bespaar Lokaal helpt huiseigenaren, gemeenten en bedrijven energie te besparen. Maak hiernaast een keuze om te lezen wat u kunt doen.

Eerste Duurzame Aanbieder label uitgereikt

Eerste Duurzame Aanbieder label uitgereikt

24/11/2017 - Vanochtend werd Frans Zegwaart, directeur van Maas Warmtetechniek in Haarlem, al vroeg door Bouwend Nederland, Uneto-VNI en OnderhoudNL in het zonnetje gezet. Uit handen van de drie initiatiefnemers van de Duurzame Aanbieder ontving hij het eerste Duurzame Aanbieder label van Nederland.

Maas Warmtetechniek toverde al verschillende lekke bouwvallen om in zuinige energiepaleizen. Daarbij werkte hij nauw samen met andere bouwbedrijven en glaszetters. De mogelijkheid om je als consortium te registreren als Duurzame Aanbieder ziet Frans als een groot voordeel: “ Het Duurzame Aanbieder label biedt ook kleine en middelgrote bedrijven de mogelijkheid zich te onderscheiden op het gebied van duurzaamheid. Achter de schermen werken we met drie bedrijven, maar de klant heeft toch maar één aanspreekpunt” .

Wegwijzer in bos van aanbieders
Nu het kabinet in zijn akkoord volop inzet op de verduurzaming van woningen, bieden leveranciers allerlei duurzame oplossingen. Voor huiseigenaren wordt het hierdoor steeds lastiger om te bepalen welke oplossing in zijn situatie de beste is. Eerst vloerisolatie of eerst dubbelglas? Of toch maar zonnepanelen? Voor Fries Heinis, algemeen directeur van Bouwend Nederland, was dit een belangrijke reden om samen met Uneto-VNI en OnderhoudNL het initiatief te nemen: “De consument ziet door de bomen het bos niet meer. Het Duurzame Aanbieder label helpt de huiseigenaar bij het kiezen van de meest effectieve maatregelen in zijn situatie. Ook kan de Duurzame Aanbieder hen wijzen op mogelijkheden om de maatregelen te financieren. Zo kunnen we huiseigenaren ontzorgen bij het gehele traject van het verduurzamen van de woning”.

Onafhankelijke toetsing van criteria
Om in aanmerking te komen voor het Duurzame Aanbieder label moet de aanbieder aan een aantal criteria voldoen. Naast advisering over de mogelijke maatregelen en financieringsmogelijkheden, onderhoudt de aanbieder ook alle contacten met (onder-)leveranciers en blijft hij ook na afronding van de werkzaamheden betrokken. Bij het volledig energieneutraal maken van de woning biedt de Duurzame Aanbieder een energieprestatiegarantie. Onafhankelijk instituut SKG-IKOB controleert of aanbieders voldoen aan de criteria en in aanmerking komen voor het label.

Campagne Energie besparen doe je nu
In januari gaat de overheidscampagne “Energie besparen doe je nu” weer van start. Duurzame Aanbieders zijn vanaf dat moment niet alleen op deze website te vinden, maar ook op de website van de campagne: www.energiebesparendoejenu.nl. Ook via de energieloketten worden huiseigenaren doorverwezen naar Duurzame Aanbieders.

Actueel nieuws | Nieuwsarchief

partners: