Met gemak energie besparen!

Bespaar Lokaal helpt huiseigenaren, gemeenten en bedrijven energie te besparen. Maak hiernaast een keuze om te lezen wat u kunt doen.

Heropening SEEH voor eigenaar én bewoner

Heropening SEEH voor eigenaar én bewoner

28/08/2019 - Op 15 augustus 2019 is de gewijzigde SEEH gepubliceerd in de Staatscourant. De subsidieregeling voor eigenaar én bewoners is vanaf 15 augustus heropent en de VvE's mogen er langer gebruik van maken.

Heropening SEEH voor eigenaar én bewoner
De subsidie kan vanaf 2 september 2019 worden aangevraagd. Op de website vindt u een handige infographic, een rekentool en nieuwe uitvoerdersformulieren. 

Wijzigingen SEEH voor VvE's
De SEEH voor VvE (en voor woonverenigingen en wooncoöperaties) is verlengd tot en met 31 december 2022. Dit geeft de verenigingen die bezig zijn met het verduurzamen van hun gebouw ruimte om het besluitvormingsproces binnen de vereniging goed te doorlopen. 

Wijizging in voorwaarden
Per 15 augustus 2019 zijn er aantal voorwaarden gewijzigd. Zo zijn de voorwaarden voor dakisolatie of vloer/bodemisolatie versoepeld. Nu moet bijvoorbeeld minimaal 70% van de oppervlakte worden geïsoleerd. Dat was eerst het hele dak of vloer/bodem. De maatregel rondom glas is aangepast en aangescherpt. De energieprestatiegarantie en de maatregel douchewarmteterugwinning is uit de subsidie gehaald. 

Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) voor eigenaar én bewoner 

Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) voor VvE

Actueel nieuws | Nieuwsarchief

partners: