Met gemak energie besparen!

Bespaar Lokaal helpt huiseigenaren, gemeenten en bedrijven energie te besparen. Maak hiernaast een keuze om te lezen wat u kunt doen.

Opening eerste nieuwbouwwoning met Nul-op-de-Meter hypotheek van Nederland

Opening eerste nieuwbouwwoning met Nul-op-de-Meter hypotheek van Nederland

30/10/2017 - Het eerste particuliere woonhuis van Nederland dat een Nul-op-de-Meter hypotheek van €25.000,- heeft gekregen is vandaag officieel in gebruik genomen door de bewoners.

Het woonhuis in Lunteren is met 39 zonnepanelen, drie zonnecollectoren en een lucht-water-warmtepomp ruimschoots energiepositief, hetgeen betekent dat het huis energie oplevert. Niet alleen goed dus voor het klimaat, maar zeker ook voor de portemonnee van de bewoners!

Isolatie


Naast aandacht voor energiezuinige installaties is er nadrukkelijke aandacht besteed aan goede isolatie. De isolatiewaarde van het huis is relatief hoog door toepassing van onder meer een volledige schilisolatie met afwerking van stucwerk. In het hele huis is triple glas voor de ramen toegepast. Door daarnaast extra aandacht te besteden aan de luchtdichtheid, zonwering en nachtventilatie in combinatie met het all electric-concept met duurzame verwarmingstechnieken, is de energie-efficiëntie van het ontwerp verder verbeterd.

Actueel nieuws | Nieuwsarchief

partners: