Met gemak energie besparen!

Bespaar Lokaal helpt huiseigenaren, gemeenten en bedrijven energie te besparen. Maak hiernaast een keuze om te lezen wat u kunt doen.

Rapport biedt scherp beeld HCA energietransitie

Rapport biedt scherp beeld HCA energietransitie

25/08/2016 - Het onlangs verschenen rapport ‘Kwalitatieve impact van het Energieakkoord op de werkgelegenheid’ geeft volgens in– en externe betrokkenen concrete handvatten om de Human Capital Agenda (HCA) van de Topsector Energie tot een succes te maken.

Het onlangs verschenen rapport ‘Kwalitatieve impact van het Energieakkoord op de werkgelegenheid’ geeft volgens in– en externe betrokkenen concrete handvatten om de Human Capital Agenda (HCA) van de Topsector Energie tot een succes te maken.

Vicevoorzitter FNV, Ruud Kuin: “Er wordt in het rapport redelijk scherp benoemd wat er in het soort werk gaat veranderen en wat dat betekent voor de benodigde competenties.”

“Er is binnen de energietransitie behoefte aan meer instroom, anders geschoolden en herscholing van de huidige beroepsbevolking. Maar wat betekent dat nu concreet in kwalitatieve zin, dus voor het type en de inhoud van beroepen? Dat was de aanleiding van de Topsector Energie om deze onderzoeksvraag uit te zetten”, zegt Paulien Herder, die binnen het Topteam Energie de Human Capital Agenda (HCA) in haar portefeuillle heeft.

Lees het volledige bericht op de website van de Sociaal-Economische Raad >>

 

Actueel nieuws | Nieuwsarchief

partners: