Met gemak energie besparen!

Bespaar Lokaal helpt huiseigenaren, gemeenten en bedrijven energie te besparen. Maak hiernaast een keuze om te lezen wat u kunt doen.

VVE's kunnen nu nog profiteren van subsidie energiebesparing

VVE's kunnen nu nog profiteren van subsidie energiebesparing

20/06/2018 - Verenigingen van Eigenaren (VVE's) kunnen alleen dit jaar nog subsidie aanvragen voor energiebesparing en verduurzaming van hun gebouw. Bij gebouwen ouder dan 15 jaar loont het om maatregelen te nemen voor energiebesparing en verduurzaming.

Een logisch moment om te starten met energiebesparing is bijvoorbeeld tijdens groot onderhoud. Het verduurzamen levert meer comfort en de verkoopwaarde stijgt. De energierekening gaat omlaag, waardoor de servicekosten gelijk kunnen blijven. Losgekoppeld van aardgas is het gebouw klaar voor de toekomst.

Met de Subsidie Energiebesparing Eigen Huis (SEEH) halen VVE's hiervoor kennis en subsidie in huis. Ook kunt u dit realiseren met de VVE Energiebespaarlening erbij.

Begeleiding en advies

Naast subsidie voor energiebesparende maatregelen ondersteunt de SEEH ook de eerste, verkennende stappen. Denk aan procesbegeleiding en energieadvies voor inzicht in besparingsmogelijkheden. De SEEH kan ook worden gecombineerd met een duurzaam Meerjarenonderhoudsplan (MJOP) voor de komende 10 jaar.

Subsidie tot eind 2018

Belangrijk is dat VVE's niet te lang wachten met hun plannen. De SEEH loopt nog tot en met december 2018. VVE's moeten daarom nu in actie komen als ze hiervan willen profiteren.

Meer weten?

Bekijk de mogelijkheden in de infographic over SEEH voor VvE’s
Laat u inspireren door praktijkverhalen van duurzame VvE’s
Vereniging van Eigenaren - Subsidie energiebesparing eigen huis

Actueel nieuws | Nieuwsarchief

partners: