Met gemak energie besparen!

Bespaar Lokaal helpt huiseigenaren, gemeenten en bedrijven energie te besparen. Maak hiernaast een keuze om te lezen wat u kunt doen.

Winkel voor duurzaam wonen geopend in Zoetermeer

Winkel voor duurzaam wonen geopend in Zoetermeer

24/05/2017 - Op 20 mei heeft wethouder Robin Paalvast (Duurzaam & Groen) de winkel Reimarkt Zoetermeer geopend. In de winkel kunnen Zoetermeerse huiseigenaren simpel en snel advies krijgen over energiebesparende maatregelen aan hun huis. Huiseigenaren krijgen informatie over wat de mogelijkheden zijn, wat het kost en wat het oplevert. Reimarkt adviseert ook over hoe dit het beste betaald of gefinancierd kan worden en welke subsidies van toepassing zijn.

Op 20 mei heeft wethouder Robin Paalvast (Duurzaam & Groen) de winkel Reimarkt Zoetermeer geopend. In de winkel kunnen Zoetermeerse huiseigenaren simpel en snel advies krijgen over energiebesparende maatregelen aan hun huis. Huiseigenaren krijgen informatie over wat de mogelijkheden zijn, wat het kost en wat het oplevert. Reimarkt adviseert ook over hoe dit het beste betaald of gefinancierd kan worden en welke subsidies van toepassing zijn.

Ontzorgd

Wethouder Robin Paalvast: 'De gemeente Zoetermeer vindt het belangrijk dat wonen in de stad voor iedereen betaalbaar, comfortabel en duurzaam blijft. Veel oudere woningen in Zoetermeer zijn matig geïsoleerd en daar valt nog veel te winnen. Goede isolatie is belangrijk, niet alleen vanwege besparing van stookkosten, maar ook om de uitstoot van CO2 tegen te gaan. In het Programma Duurzaam en Groen stelt de gemeente dat we in 2040 CO2 neutraal willen zijn. Dat betekent dat we nu moeten beginnen!'. Daarom heeft de gemeente in 2016 een uitvraag gedaan voor een renovatiewinkel. Reimarkt is begin 2017 als winnaar uit de bus gekomen. Met deze winkel worden bewoners ontzorgd bij het verbeteren van hun huis.

Online voorbereiden

Veel bewoners zien het verduurzamen van hun huis als een dure en tijdrovende klus zien. Reimarkt maakt dit proces een stuk makkelijker. Geen ingewikkelde offertes en er hoeft niet eerst een bedrijf langs te komen om de woning te bekijken. Online kunnen bewoners hun huis al onder de loep nemen via www.reimarkt-zoetermeer.nl/winkel. En in de winkel liggen kant-en-klare pakketten op maat gemaakt.

Locatie

De rijdende winkel is helemaal zelfvoorzienend, met zonnepanelen wekt de winkel eigen energie op. Vanaf 27 mei krijgt de winkel een plek bij Bouwhof en is daar elke zaterdag geopend.

Actueel nieuws | Nieuwsarchief

partners: